-->

  • Tahinli Burgu Çörek

    Tahinli Burgu Çörek

    Malzemeler 
    • 2 Su Bardağı Süt
    • Yarım Paket Margarin
    • 1 Paket İnstant Maya
    • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
    • 1 Çay Kaşığı Tuz
    • 6 Su Bardağı Un
    • 1 Paket Kabartma Tozu
    • 2 Yumurta Akı (Sarısı Üzerine Sürülecek)
    İçi İçin
    • 1 Çay Bardağı Tahin
    • 1 Çay Bardağı Haşhaş
    • 2 Yemek Kaşığı Şeker
    Üzeri İçin
    • 2 Yumurta Sarısı



      Yapılışı
      • Bir kaba süt, tereyağı, sıvıyağı, yumurta aklarını ve tuzu koyup karıştırın.
      • Üzerine maya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
      • Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
      • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
      • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
      • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
      • İç harcını hazırlamak için;Bir kapta tahin, haşhaş ve şekeri iyice karıştırın.
      • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
      • Kopartılan parçaları elinizle açabildiğiniz kadar açın.
      • Açılan parçaların içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
      • Rulo şeklinde sarılan hamurları 1 parmak eninde dilimleyin.
      • Dilimlediğiniz parçaları iki ucundan ters yöne çevirerek örgü şeklini verin.
      • Örgü şekli verilen hamuru kendi etrafında dolayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
      • Tepsiye dizilen çöreklerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün.
      • Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
      • Çörekleri önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
                                             Afiyet Olsun
    • YOUTUBE KANALIMI ZİYARET EDİN

      Youtube'da seslendirdiğim şiirleri paylaşıyorum. Youtube kanalıma da abone olursanız sevirim.

      Video Of Day

      ADRES

      Kağıthane/İstanbul

      EMAIL

      omersalihgul@gmail.com
      omersalihgul@hotmail.com