Malzemeler
- 2 Su Bardağı Süt
- Yarım Paket Margarin
- 1 Paket İnstant Maya
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 6 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Yumurta Akı (Sarısı Üzerine Sürülecek)
İçi İçin
- 1 Çay Bardağı Tahin
- 1 Çay Bardağı Haşhaş
- 2 Yemek Kaşığı Şeker
Üzeri İçin
- 2 Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Bir kaba süt, tereyağı, sıvıyağı, yumurta aklarını ve tuzu koyup karıştırın.
- Üzerine maya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- İç harcını hazırlamak için;Bir kapta tahin, haşhaş ve şekeri iyice karıştırın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kopartılan parçaları elinizle açabildiğiniz kadar açın.
- Açılan parçaların içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklinde sarılan hamurları 1 parmak eninde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz parçaları iki ucundan ters yöne çevirerek örgü şeklini verin.
- Örgü şekli verilen hamuru kendi etrafında dolayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tepsiye dizilen çöreklerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün.
- Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
- Çörekleri önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.