-->

  • Midye Tatlısı

    Midye Tatlısı

    Malzemeler
    • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    • 1 Yumurta
    • 1 Çay Bardağı Yoğurt
    • Yarım Su Bardağı Süt
    • Yarım Su Bardağı Nişasta
    • 4 Su Bardağı Un
    • 1 Paket Kabartma Tozu
    • 1 Çay Kaşığı Tuz
    İç Harcı İçin;
    • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
    Hamuru Açmak İçin;
    • 1 Su Bardağı Nişasta
    Şerbeti için;
    • 3 Su Bardağı Toz Şeker
    • 3 Su Bardağı Su
    • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    Üzeri için;
    • 100 Gr Tereyağı
    • Toz Fıstık




    Yapılışı
    • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
    • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
    • Derin bir kaba sütü, yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtayı koyup karıştırın.
    • Üzerine nisasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
    • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
    • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
    • Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün.
    • Dinlenen hamur parçalarını nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın.
    • Her parçanın arasına nişasta serperek 10 parça hamuru üst üste dizin.
    • Üst üste dizilen hamurları 15 dakika dinlendirin.
    • Üst üste koyulan hamurları merdane yardımıyla incecik açın.
    • Açılan hamuru rulo şeklinde sarın.
    • Rulo şeklinde sarılan hamurları bir parmak eninde dilimleyin.
    • Dilimlediğiniz her parçayı avuç içi büyüklüğünde açın.
    • Avuç içi büyüklüğünde açılan hamurun ortasına ceviz içini koyup kapatın.
    • Kalan parça hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    • Bir tencerede tereyağını eritin.
    • Eritilen tereyağını tepsiye dizili hamurların üzerine dökün.
    • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 
    • Fırından çıkardıktan sonra sıcak midye tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
    • Midye tatlısının şerbeti çekmesi için 3 saat bekleyin.
    • Şerbetini çeken midye tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
                                             Afiyet Olsun
  • YOUTUBE KANALIMI ZİYARET EDİN

    Youtube'da seslendirdiğim şiirleri paylaşıyorum. Youtube kanalıma da abone olursanız sevirim.

    Video Of Day

    ADRES

    Kağıthane/İstanbul

    EMAIL

    omersalihgul@gmail.com
    omersalihgul@hotmail.com