Malzemeler
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- Yarım Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Nişasta
- 4 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Hamuru Açmak İçin;
Yapılışı
- 1 Su Bardağı Nişasta
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- 100 Gr Tereyağı
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Derin bir kaba sütü, yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtayı koyup karıştırın.
- Üzerine nisasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün.
- Dinlenen hamur parçalarını nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Her parçanın arasına nişasta serperek 10 parça hamuru üst üste dizin.
- Üst üste dizilen hamurları 15 dakika dinlendirin.
- Üst üste koyulan hamurları merdane yardımıyla incecik açın.
- Açılan hamuru rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklinde sarılan hamurları bir parmak eninde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz her parçayı avuç içi büyüklüğünde açın.
- Avuç içi büyüklüğünde açılan hamurun ortasına ceviz içini koyup kapatın.
- Kalan parça hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Bir tencerede tereyağını eritin.
- Eritilen tereyağını tepsiye dizili hamurların üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak midye tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Midye tatlısının şerbeti çekmesi için 3 saat bekleyin.
- Şerbetini çeken midye tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun