Malzemeler
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Hazırlanışı
- Bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
- Sonra kaba unu, sütü, sıvıyağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Oluşan karışımı iki eşit parçaya bölün.
- Karışımın birine kakaoyu ekleyin.
- Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
- Yağlanan tepsiye önce 3 yemek kaşığı sade karışımı sonra üzerine 3 yemek kaşığı kakaolu karışımı dökün.
- Bu işlemi her iki karışım bitene kadar tekrarlayın.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- 30 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
- Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakın.
- İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise edebilirsiniz.