- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 2 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 5,5 Su Bardağı Un
Arasına Sürmek İçin
- 200 Gr Tereyağı
- 200 Gr Beyaz Peynir
- 1 Demet Maydanoz
Hazırlanışı
- Bir kaba sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Sonra mayanın aktive olması için 5 dakika bekleyin.
- Maya tamamen eridikten sonra kaba sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- İç harcını hazırlamak için; Maydanozları ince ince kıyın.
- Bir kapta beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
- Her parça hamuru oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Tereyağını açılan her hamurun üzerine sürün.
- Açılıp tereyağı sürülen 3 parça hamuru üst üste koyun.
- Üst üste koyduğunuz 3 parça hamuru zarf şeklinde kapatın.
- Zarf şeklinde kapatılan hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Aynı işlemi kalan 3 parça hamur içinde yapın.
- Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın.
- Açılan hamuru 2 cm aralıklarla kesin.
- Kesilen her parça hamuru rulo şeklinde sarın.
- Sarılan ruloyu yan çevirin.
- Yan çevrilen ruloyu el yardımıyla hafifçe açın.
- Elle hafifçe açılan hamurun ortasına iç harçtan koyun.
- Ortasına harç koyulan hamurun kenarlarını kapatın.
- Hamurun kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Poğaçaların üzerine kalan tereyağını sürün.
- Son mayalandırma işlemi için 30 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun